Gå-hjem-møde om ny infrastruktur

Association of Enterprise Architects (a|EA) afholder gå-hjem-møde med temaet “Utility computing – the third era of computing and new trends in infrastructures”.
På mødet vil Søren Alain Mortensen og René Løhde holde oplæg, og der vil være tid til diskussion.

Først vil Søren Alain Mortensen, formand a|EA Danmark og chefkonsulent i Rambøll Management, fortælle om de seneste trends og it i fremtiden. Nick Carr (forfatter af “IT doesn’t matter”) argumenterer i sin seneste bog “The Big Switch” for at der er et tydeligt mønster i den måde og proces som teknologier følger når de modnes. Vi er lige nu på vej ind i den næste modenhedsfase for informationsteknologi, en fase der karakteriseres ved termer som “cloud computing”, “SaaS” etc.
Det er trends der bl.a. vil have fundamental betydning for sourcing-strategier og sætter fokus på hvilke spørgsmål en it-chef/it-ledelse bør stille sig selv og hvilken rolle enterprise architecture (forretnings- og it-arkitektur) kommer til at spille i forhold til transformationen fra det nuværende til det der kommer.
Men:
– Hvordan vil det påvirke jeres organisation?
– Hvad er fordelene – og risici?
– Hvem er spillerne?
– Hvad betyder det for planlægningen af jeres EA?
– Hvordan tilpasser man sig?
René Løhde, arkitektur-evangelist hos Microsoft, vil dernæst tale om:
“ASP, Saas, S+S eller cloud services”
– Hvordan forholder en IT arkitekt sig til at 30 års on-premise software paradigme bliver udfordret af båndbredde og data og gigantiske hosting centre?
I dette indlæg vil René Løhde snakke om de udfordringer han oplever når kunder i enterprise segmentet spørger til infrastruktur og løsninger, som kræver en minimal software installering men som samtidigt understøtter eksisterende og nye forretningsmodeller. Samtidigt med kunder og partners interesse cloud services må også de traditionelle leverandører af “packaged” software kigge på de nye muligheder. Google er på banen med Google Apps, mens Microsoft leverer Live services i consumer segmentet og Internet Service Bus til virksomhederne. Flere leverandører vil helt sikkert følge i denne forvandling fra traditionel software leverandør til software + service leverandør.
Vi arbejder på at få endnu en oplægsholder på programmet.
Dato: 28. maj 2008
Tid: Kl 14-17
Sted: Lokale 2A12 på IT-Universitetet, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S
Pris: Gå-hjem-mødet er gratis for alle
Tilmelding: Senest fredag d. 23. maj på mail aeadenmark@gmail.com (skriv “a|EA-tilmelding” i emnefeltet).
Oplægsholdere såvel som medlemmer opfordres til at benytte a|EAs community site, www.aeablogs.org, både før og efter mødet. Der er oprettet et særligt forum for a|EA Danmark, hvor man kan tale dansk, men brug også gerne de øvrige fora for dialog med andre a|EA medlemmer.
Send gerne invitationen videre.

 

(comments disabled)