Åben uddannelse på nettet – også for enterprise arkitekter

Efteruddannelse og opgraderinger af kompetencerne er vigtig for alle moderne vidensarbejdere, enterprise arkitekter er ingen undtagelse. Det er populært at tage certificeringer i arkitektur, såsom TOGAF, men der er også andre muligheder for at opkvalificere sig. Hvis man ikke kan afsætte tiden til at gennemføre en hel certificering med fysisk fremmøde, er der flere muligheder på nettet.

Der sker nemlig for tiden en del udvikling ift. undervisning via nettet. Betegnelsen “Massive open online course” bruges om nye websites og platforme der lader alle brugere fra hele verden deltage i et undervisningsforløb, den eneste kvalifikation er tid, interesse og en internetforbindelse.

Flere af disse kurser kan være relevante for en enterprise arkitekt. MIT har fx. flere kurser hos deres Sloan School of Management:


Flere af kurserne er ganske vist år gamle, men det står jo en frit for at supplere kurset med andet materiale.

Hvis man er mere motiveret af at deltage i et forløb sammen med andre studerende, byder Coursera på flere muligheder. Vores medlem Peter Flemming Teunissen Sjølin har fundet en række kurser, der er på vej i det nye år:

Fortæl os i kommentarerne, hvor du finder inspiration til at videreudvikle dine kompetencer indenfor enterprise arkitektur.

 

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name